سنجاقک در ستون های بتنی

توضیحات آموزش

سنجاقک در ستون های بتنی

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در زمینه اجرای سازه های بتنی، بهره گیری از ابزارهای کاربردی جهت افزایش مقاومت یک سازه نوین ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و شما عزیزان در این آموزش رایگان با یکی از این ابزارهای بسیار کاربردی با عنوان میلگرد سنجاقک در ستون های بتنی آشنا خواهید شد.

میلگرد سنجاقک چیست

میلگرد سنجاقک یک میلگرد سازه ای مستقیم با دو خم انتهایی می باشد و از نظر دسته بندی در گروه آرماتورهای عرضی سازه های بتنی قرار میگیرد و در مباحث مربوط به طراحی سازه، دارای عملکرد برشی می باشد و در کارگاه های ساختمانی با عناوینی همچون میلگرد سنجاقکی، قلاب دوخت و آرماتور دوخت ستون نیز شناخته میشود.

کاربرد سنجاقک و رکابی در سازه های بتنی

کاربرد عمده این میلگرد سنجاقک در اعضای خمشی به ویژه در آرماتوربندی ستون بتنی می باشد و لازم به ذکر است که استفاده از میلگرد سنجاقک در ستون بتنی به این دلیل که در نحوی عملکرد و تغییر شکل ستون تحت بارهای جانبی و برشی به طور مستقیم تاثیر دارد ضروری میباشد.
کاربرد دیگر میلگرد سنجاقک در دیوارهای برشی بتنی میباشد که این دیوارها نیز به دلیل قرار داشتن در معرض نیروهای جانبی تحت فشار برشی میباشند و لازم است با میلگرد سنجاقک استحکام لازم را در آنها ایجاد نمود.
لازم به ذکر است که در فونداسیون، پل، سدهای سازه ای بتنی و به صورت خلاصه هر سازه ای که آرماتور در آن نقش اصلی را به عنوان عنصر سازه ای بر عهده داشته باشد از میلگرد سنجاقک به عنوان ابزاری برای مقاومت در برابر نیروی برشی استفاده نمود.

ضوابط سنجاقک

میلگرد سنجاقک از نظر سازه ای بخش اصلی ستون های بتنی ساختمان را تشکیل میدهد و نحوه اجرا و ساخت این میلگرد طبق آیین نامه مبحث 9 مقررات ملی ساختمان به شرح زیر میباشد :
چنانچه فاصله آزاد آرماتورها بیش از 15 سانتیمتر باشد و یا تعداد آرماتورهای بین خاموت ها بیش از 3 عدد باشد لازم است آرماتورها با خاموت و یا سنجاق نگهداری شوند.
لازم به ذکر است در صورتی که در مقطع ستون های بتنی تعداد میلگردهای طولی بیش از 12 عدد باشد، عموما بستن میلگردهای سنجاقک به صورت یک در میان و قرینه باعث ایجاد مشکل در ویبره زدن در زمان بتن ریزی میشود و به همین دلیل بر طبق آیین نامه مبحث 9 مقررات ملی ساختمان، میتوان به جای استفاده از میلگرد سنجاقک در ستون های بتنی از خاموت های بسته لوزی شکل استفاده نمود.

نحوه قرار دادن سنجاقک در دیوار برشی

میلگرد سنجاقک دارای دو خم با زاویه 90 و 135 درجه در دو انتهای خود میباشد که این خم با زاویه مذکور در کارگاه ساختمانی و توسط آرماتور بند ماهر ایجاد میگردد و به ‌طورمعمول از آرماتور هایی با سایز 8 و 10 برای ساخت میلگرد سنجاقک استفاده می‌شود و همچنین تعداد و فاصله هر یک از این میلگردها باید برحسب نقشه ‌های محاسباتی سازه ای تعیین گردد.
دیوار برشی دیواری است که از قطعات مهاری ساخته شده و وظیفه خنثی کردن اثر بارهای جانبی وارد شده بر سازه را بر عهده دارد و طبق آیین نامه مبحث نهم مقررات ملی ساختمان میلگرد سنجاقک باید میلگردهای طولی ستون بتنی و دیوار برشی را به صورت کامل پوشش دهد و محل قرارگیری خم 90 و 135 درجه دو انتهای میلگرد سنجاقک باید به صورت قرینه و یکی در میان در طول ستون بتنی و دیوار برشی جانمایی گردد. منبع آموزش ویوید ویژوال مدت زمان آموزش: دو دقیقه


حجم فایل: 20 مگابایت مدرس: مهرداد عزیزی

دوره آموزش اتوکد (Cad plus)

2,200,000 تومان تومان

telegram-character.png

قبل از خرید می‌توانید

مشاوره بگیرید