روند صفر تا صد پروژه نفرین سیاه
روند صفر تا صد پروژه نفرین سیاه :من به سینما خیلی علاقه دارم، مخصوصا ژانر وحشت! در ابتدا ایده ی ذهنی کار شکل گرفت که هدف شبیه سازی یک محیط ترسناک بود. یک خونه ی مخروبه، ولی نه خیلی خیلی قدیمی و خیلی خیلی تخریب شده. خونه ای که تو دلش داستان زیاد داره، بعد از مشخص کردن داستان و ماهیت کلی اون سراغ جمع آوری رفرنس رفتم.
بعد از پیدا کردن رفرنس های مناسب و تجسم ذهنی از چیزی که می خوام به تصویر بکشم سراغ نرم افزار مکس رفتم تا محیط کلی رو بسازم تا خورد خورد جزییات رو اضافه کنم:
برای اینکه نسبت هام درست باشه و با تصویر ذهنیم هماهنگ باشه یک پرسوناژ انسان با اندازه ی استاندارد تو صحنه قرار دادم که صرفا برای واقعی در اومدن اندازه ها بود:
بعد از اینکه کلیت کار اوکی شد رفتم سراغ اضافه کردن جزییات:
با استفاده از اسکریپت های debris maker و cobwebs به محیط تار عنکبوت و آجرهای شکسته و از این چیزها اضافه کردم
و بعدش خورد خورد تغییرات ایجاد کردم تا به اون تصویر ذهنیم برسم:
روند صفر تا صد پروژه نفرین سیاه
بعد از پایان مدلینگ در تری دی مکس، مدل رو به لومیون انتقال دادم. در نرم افزار لومیون متریال سازی و نورپردازی رو انجام دادم البته برای نورپردازی سعی و خطا زیاد کردم تا به نتیجه ی دلخواهم رسیدم:
برای متریال ها، از تکسچر های با کیفیت استفاده کردم، تکسچر ها رو در فتوشاپ سیم لس کردم (که جلوتر نحوه ی سیم لس کردن تکسچر رو براتون توضیح می دم ) و براشون مپ رفلکت و مپ نرمال درست کردم. لومیون به خودی خود فقط دو مپ دیفیوز و مپ نرمال رو ورودی می گیره، ولی با تکنیک لایه ی آلفا که الان توضیح می دم میشه مپ رفلکت رو در نرمال مپ تلفیق کرد و ی جورایی لومیون رو دور زد!!
سیم لس کردن تکسچر در فتوشاپ
برای شروع تکسچر رو تو فتوشاپ باز می کنیم، به عنوان مثال این تکسچر
بعد تکسچر رو آفست می کنیم:
با مقادیر آفست بازی می کنیم تا خط سیم کار مرکز بیفته تقریبا:
بعد با کمک ابزار استمپ درزها رو خیلی با ظرافت می پوشونیم.
بعد برای اطمینان یک بار دیگه دستور آفست رو می زنیم.
اگر بعد از دستور آفست تکسچر سیم لس شده بود و دیگه درزی رو ندیدید شما موفق شدید که کار رو با موفقیت انجام بدید اگر نه که باید مراحل بالا رو یک بار دیگه تکرار کنید.
تلفیق نرمال مپ و مپ رفلکت
برای این کار مپ های نرمال مپ و رفلکت مپ رو تو فتوشاپ باز می کنیم، و مپ رفلکت رو کپی می کنیم وارد تب مپ نرمال میشم بخش چنل رو باز می کنیم، مثل شکل زیر
و روی گزینه ایجاد چنل جدید کلیک می کنیم مثل شکل زیر:
بعد از کلیک این شکلی میشه:
حالا لایه ی مپ رفلکت رو که کپی کرده بودید روی این لایه ی آلفا که ایجاد کردید پیست کنید و در ادامه تیک لایه ی آر جی بی رو روشن کنید و حواستون باشه که تیک لایه ی آلفا هم روشن باشه!
و بعدش فایل رو با فرمت تیف ذخیره کنید، فراموش نکنید تیک گزینه ی ذخیره ی لایه ی آلفا زده شده باشه، مثل شکل زیر:
خوب تبریک می گم شما دو لایه ی نرمال مپ و رفلکت مپ رو تلفیق کردید حالا در لومیون کافیه در بخش نرمال مپ، مپی که ساختید رو وارد کنید.
ادامه ی روند پروژه در لومیون…
برای تنظیمات رندر در لومیون، ابتدا دوربینم رو در جای مناسبی قرار دادم، به عنوان مثال در این صحنه که بعدا تو تدوین حذف شد، هدفم کلوزآپ بود، پس دوربین رو نزدیک هدف قرار دادم و فوکال لنت دوربین رو روی 35 قرار دادم.
برای ایجاد حس کلوزآپ بیشتر از افکت دپث آو فیلد هم استفاده کردم و نقطه فوکوس دوربین رو روی عروسک وودو قرار دادم تا قسمت فورگراند که تیکه های سنگ هستن و همچنین بک گراند که نمای داخل اتاق هست فلو بشن.
از نور خورشید برای تامین نور اصلی صحنه استفاده کردم، همچنین سایه ها در این پروژه برام ارزش زیادی داشت. از افکت هایپر لایت برای تامین جی آی نور داخلی استفاده کردم تا صحنه واقعی تر بشه.
بعد از رسیدن به نتیجه ی دلخواه، سناریوی انیمیشن رو روی کاغذ استوری بورد کردم و مطابق با اون دوربین رو در لومیون تنظیم کردم و رندرهام رو گرفتم.
تدوین کار در نرم افزار قدرتمند افترافکت انجام شد. برای موسیقی و جلوه های صوتی کار چند روز وقت گذاشتم تا نتیجه خوب بشه، در انیمیشن یا فیلم، صدا و موسیقی تاثیر شگرفی رو بیننده می ذاره پس باید روش وقت گذاشت.
بعد از پایان کار انیمیشن رو چندین بار دیدم تا مشکلی نداشته باشه، به دوستان نزدیکم نشون دادم تا اگر ایرادی داره قبل از اینکه منتشرش کنم اصلاحش کنم در پایان نتیجه شد انیمیشن ترسناک ” نفرین سیاه ” امیدوارم تونسته باشم تجربیاتم رو در ساخت این انیمیشن به شما هنرجویان انتقال داده باشم.
گردآوری : علیرضا خوش پیام
4 پاسخ
عالی بود ولی کاش در قالب ورکشاپ می بود
عالی بود مهندس خوش پیام
عالی بود آقای خوش پیام ممنون از توضیحاتتون
عالی بود اقای خوش پیام لذت بردم
ترسناک هم بود