۳d section در رویت

توضیحات آموزش

آموزش رایگان برش سه‌بعدی در رویت

همان‌طور که در جریان هستید هدف از رسم نماهای برش، شفاف و واضح نمودن نماهای رسم شده، کاهش یا حذف خطوط ندید، نشان دادن و معلوم کردن سطح مقطع شکل جسم است. ازاین‌رو معماران و طراحان از انواع برش‌های ساده، شکسته، شعاعی موضعی، گردشی، مایل و… برای درک بهتر بیننده استفاده می‌کنند. ترسیم برش درواقع به دلیل پیچیدگی‌ها و جزئیات زیاد پلان، همواره از مشکلات بزرگ معماران خصوصاً دانشجویان معماری بوده است. ازاین‌رو نرم‌افزار قدرتمند رویت محصول شرکت اتودسک، با ویژگی خارق‌العاده خود می‌تواند یک نیروی کمکی عالی برای ترسیم برش‌ها باشد تا علاوه بر سرعت بخشیدن به کار، به پیشرفت پروژه کمک شایانی نماید.
در واقع یکی از جذابیت های پروژه های بزرگ در سرتاسر دنیا نحوه پرزانته انها به‌صورت کاملا حرفه‌ایست. یکی از روش هایی که امروزه در بین طراحان و معماران در جداب تر جلوه دادن پروژه ها تهیه و ارائه برش های سه‌بعدی از پروژه است. بسیاری از اوقات طراحان، معماران و کاربران رویت تمایل دارند از پروژه‌های خود، برش‌ها و Section های سه‌بعدی تهیه کنند تا این برش‌های سه‌بعدی در روند بهتر ارائه دادن پروژه‌ها به‌صورت گرافیکی، کمک نماید. در این آموزش کوتاه و فوق‌العاده جذاب از آموزش رایگان رویت، قصد داریم به معرفی روش‌های تولید Section های سه‌بعدی در نرم‌افزار پرکاربرد رویت بپردازیم. در ضمن با استفاده از این آموزش جذاب، می‌توانید حالت Solid بودن پروژه را در قسمت‌هایی که برش تولید و ایجادشده است، به‌راحتی در معرض نمایش قرار دهید. بایستی به این نکته دقت کافی داشته باشید، هنگامی‌که از سکشن باکس در رویت استفاده می‌کنید یا به‌بیان‌دیگر هنگام قرار گرفتن در محیط سه‌بعدی، گزینه‌ای به نام Section Box وجود دارد که در صورت فعال بودن این گزینه، می‌توان قسمت‌های مختلف پروژه را به‌وسیله آن برش داد و به‌صورت کامل فضای داخلی پروژه را نظاره کرد.

Solid نشان دادن نمای برش

در این قسمت از آموزش برش سه‌بعدی در رویت این سؤال مطرح می‌شود، در این پروژه به چه صورت می‌توان Solid بودن پروژه را نمایش داد؟ در حالت معمول چنانچه دیتیل در حالت Fine قرارگرفته باشد، آن را به‌صورت توپر نمایش نمی‌دهد؛ بنابراین بایستی حالت را روی گزینه Corse قرار دهید. دقت نمایید با قرار گرفتن روی این حالت دو نکته بسیار حائز اهمیت را رعایت کنید: نکته اول: با انتخاب Section Box به قسمت Properties مراجعه نمایید و گزینه Section Box را روی حالت 3D view قرار دهید؛ سپس در قسمت Edit Type در بخش Graphics، گزینه Coarse Poche Material را تغییر دهید؛ یعنی با کلیک روی مربع کناری، در پنجره بازشده در قسمت For ground دقت نمایید که پترن آن، حتماً روی حالت Solid باشد دقت نمایید می‌توانید روی هر رنگی که مدنظر است، آن را قرار داده و اوکی کنید (همان‌طور که مشاهده می‌کنید بنده رنگ مشکی برای این قسمت در نظر گرفتم). مشاهده می‌کنید به‌راحتی محاسبات انجام می‌شود و قسمت‌های برش خورده را به رنگ انتخابی تغییر می‌دهد. نکته دوم: نکته‌ای که در این قسمت از اموزش رویت وجود دارد این است که گاهی اوقات بسیاری از کاربران این کار را هم انجام می‌دهند، اما درعین‌حال این اتفاق نمی‌افتد. درواقع هنگامی‌که کاربر در حال انجام یک پروژه است، به‌عنوان‌مثال هنگام انتخاب کف، بایستی در قسمت Edit Type گزینه‌ی Coarse Scale Fill Pattern را حتماً روی حالت Solid قرار دهد تا هنگام فعال کردن این گزینه، بتواند رنگ مدنظر خود را برای این برش تعریف کند.
همان‌طور که مشاهده می‌کنید پروژه قرار داده‌شده در صحنه، پروژه فاز دویی است که در پکیج دکتر بیم (DR.BIM) و نرم‌افزار رویت نسخه 2021 آن را به‌طور کامل مدل‌سازی نمودیم و تمامی اتفاقات را در آن رقم زدیم. لازم به ذکر است در این پروژه، Callout های بسیار جذاب به همراه دیتیل های بسیار فراوان از پروژه تهیه نمودیم شما عزیزان حتی با مراجعه به Callout تهیه‌شده از قسمت Section، می‌توانید تمامی قسمت‌ها از بتن مگر، فونداسیون، کف‌سازی‌ها، عایق‌کاری‌ها و حتی اجرها را که تک‌به‌تک نمایش داده‌شده را مشاهده نمایید.
حال چنانچه در Section4 قصد نداشته باشید آن را به‌صورت فاز 2 نمایش دهید، بایستی با باز کردن گزینه Detail level، آن را روی حالت Corse قرار دهید. سپس آبجکت های موجود در قسمت Edit Type (همانند این سقف) را روی گزینه Coarse Scale Fill Pattern تنظیم و حالت Solid برای آن‌ها در نظر بگیرید؛ درنهایت نیز رنگی برای آن‌ها تعریف کنید. مشاهده می‌کنید به‌راحتی این اتفاق در سکشن ها و برش‌های شما انجام می‌پذیرد بنابراین خیلی راحت با مراجعه به قسمت 3D Model ها، این برش‌ها به‌وضوح قابل‌نمایش هستند.

کاربرد برش‌های سه‌بعدی تهیه‌شده در رویت

همچنین به‌عنوان نکته پایانی در این فیلم آموزشی از آموزش برش سه‌بعدی در رویت لازم به ذکر است از Solid Section ها، معمولاً در شیت بندی، پرزانته های معماری و مسابقات معماری استفاده می‌شود؛ اما هنگامی‌که شما برای فاز دو و اجرایی در حال انجام پروژه هستید، حتماً بایستی از حالت Fine استفاده کنید تا همه دیتیل ها از کف معماری، کف سازه‌ای، دیوارها، سازه کف سازه‌ای، کف معماری و بسیاری از اتفاقات دیگر را در نقشه‌های خود به همراه داشته باشید. درنهایت وقتی به این شکل و به‌طور صحیح و درست کارکنید، یعنی کف معماری، سازه‌ای، فونداسیون، بتن مگر و به‌طورکلی هر چیزی را در جای درست خود به کار ببرید به‌راحتی می‌توانید متره و برآورد کار را نیز انجام دهید. به‌عنوان‌مثال همان‌طور که مشاهده می‌کنید بنده حتی هزینه طراحی فاز دو، هزینه طراحی پروژه، در و دیوارهای پروژه و حتی تعداد اجرهای پروژه را به تفکیک فضا محاسبه و برآورد کردم. همواره به خاطر داشته باشید با یادگیری اصولی و حرفه‌ای نرم‌افزار رویت، علاوه بر تهیه مدل‌های سه‌بعدی، تهیه انواع دتایل های فاز دو و نقشه‌های اجرایی به‌صورت حرفه‌ای، می‌توانید پروژه خود را حتی در عرصه‌های بین‌المللی پرزانته نمایید و هیچ ترسی از ارائه کار به کارفرما نداشته باشید. درنتیجه با این آموزش رایگان رویت می‌توانید مقطع را به دو صورت بسیار جذاب، هم برای ارائه‌های فاز دو، هم برای ارائه‌های معماری و شیت بندی خیلی راحت با یک کلیک و یک تنظیم داشته باشید.

 

____    VIVIDVISUAL    ____

 

telegram-character.png

قبل از خرید می‌توانید

مشاوره بگیرید